Köpa valp

När jag planerar en valpkull strävar jag efter att hitta en hane som matchar tiken på bästa sätt. Jag gör mitt bästa för att valparna ska bli friska, få bra mentalitet och vara sunt byggda för att de ska växa upp till trygga vuxna. Jag ser gärna att man vill leva ett aktivt liv med sin pudel då en pudel tycker om att hitta på saker, men det betyder inte att man måste tävla.

När valparna föds får de lugn och ro tillsammans med sin mor, men ju äldre de blir får de komma ut i resten av huset och ta del av vår vardag. Hos oss kommer valparna att få träffa övriga hundar i flocken och umgås med våra barn, familj och vänner samt barnens kompisar. De kommer att höra dammsugare, diskmaskin och andra vardagsljud som slammer i köket eller ljud från TVn. När valparna är tillräckligt stora kommer de att få stifta bekantskap med vår tomt och även åka bil på små utflykter.

Valparna utfodras med färskfoder och kommer även att få stifta bekantskap med andra smaker och konsistenser. De kommer att få tugga på råa ben och stifta bekantskap med både rådjursklövar och vildsvinsklövar.

En pudel behöver vänja sig vid pälsvård tidigt och jag kommer att vänja valparna vid att bli badade, fönade, borstade och klippta. Detta är något som är väldigt viktigt att man fortsätter med på daglig basis när valpen kommer hem så att den känner sig trygg i att bli hanterad. Jag kommer att gå igenom vad som krävs för att ta hand om en pudelpäls innan det är dags att hämta valpen, och jag finns också som stöd vid frågor och funderingar. Alla valpköpare ska känna sig trygga med att de kommer att klara av pälsvården innan de hämtar sin valp.

Det är viktigt att valpköparna vill hjälpa till att hälsotesta sina hundar när de är över ett år. Jag vill också att man går med på att göra en mentalbeskrivning (MH) eller ett BPH. När en valp flyttar från mig kommer den att vara
* avmaskad vid flera tillfällen
* registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK)
* chipmärkt
* veterinärbesiktigad (inte äldre än 7 dagar)
* dolda fel-försäkrad

Jag vill väldigt gärna ha fortsatt kontakt när valpen flyttat och man är alltid välkommen att höra av sig med funderingar. Det är så roligt att höra hur valpen utvecklas och hur det fungerar för er. Jag kommer att försöka anordna träffar, till exempel kull-MH, och läger där vi kan ha kul ihop och byta erfarenheter med varandra.