Om mig

Jag heter Anna Lindgren och bor i en villa utanför Kungsbacka tillsammans med min sambo Jonas, våra två barn och tre mellanpudlar. Jag har alltid haft ett stort djurintresse och höll på med hästar under hela min uppväxt. I nästan 20 år hade jag hand om en travhäst som jag red, följde med på tävlingar, tävlade i monté och var med när hon fick två föl. 2002 köpte jag min första pudel och på den vägen är det. Jag har sedan dess varit fast hos pudeln och älskar allsidigheten. Pudeln är verkligen en allroundhund som man kan göra allt möjligt ihop med. Tillsammans med mina pudlar har jag tävlat i flera olika grenar under åren som lydnad, bruksspår, viltspår, utställning och rallylydnad. Jag har dessutom tränat brukssök och jaktapportering med mina storpudlar, och nu utbildar jag min första pedagoghund. Det gör att mentalitet och hälsa ligger mig varmt om hjärtat.

Jag har aldrig drömt om att föda upp egna hundar utan varit väldigt tacksam att kunna köpa bra pudlar från duktiga uppfödare. När Ginny skulle ha sin sista kull hos kennel Sine Cera slog tanken mig att jag kanske skulle ta en egen kull på henne. Ginny har allt jag vill ha hos en pudel och jag kunde inte riktigt släppa tanken på att låta chansen gå mig förbi. Så jag pratade med Sandra på kennel O´Mullan´s och frågade om hon ville vara med eftersom det kändes stort och läskigt att göra det på egen hand. Min förhoppning var att hon skulle säga nej så att mitt liv kunde fortsätta som förut. Sandra sa inte nej. Jag gick in som delägare i kenneln och den 4 september 2021 föddes min första kull med prefixet O´Mullan´s. Sommaren 2022 valde jag att ansöka om ett eget kennelnamn, Wild Escapades, och det är namnet som mina framtida kullar kommer att bära.

För mig går hälsa och mentalitet hand i hand. Jag vill föda upp friska valpar utan rädslor eller sociala brister. En pudel ska vara nyfiken, orädd, social och lekfull. Det är inte roligt att bo ihop med en hund som är vettskrämd varje nyår, eller som inte vågar följa med på semester för att den inte klarar av att befinna sig på en restaurang eller bo på hotell. Därför har jag valt att använda mig av de mätinstrument som finns tillgängliga, som till exempel höftledsröntgen och mentalbeskrivning Det är viktigt att inte bara de tikar/hanar som går i avel utvärderas utan jag tar för givet att mina valpköpare hjälper mig att testa och beskriva sina hundar när de har åldern inne. Det ger mig viktiga pusselbitar i avelsarbetet.

Mail: Anna@wildescapades.se