SPH I AgHD I O’Mullan’s Head Over Heels Tess – ”Tess”

SE61908/2021
E: RLDN SE UCH FI UCH San-Jo-Le’s Akrobat
U: SE VCH RLDN RLDF Sine Cera Cruella De Vil

Hälsa:
HD C/C.
ED UA
Patella UA
PRA-prcd A
Fulltandad. Korrekt bett.

Meriter:
Utställd med Excellent
SPH I – Uppflyttad till högre klass spår
AgHD I

Övrigt:
MH
Bibehållen avelsrätt
Tess finns på instagram: @cleverdog

Gunillas egna ord om Tess:
Tess är en kanonrolig hund att träna och tävla med, och absolut en supermatchning på mig. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad över att hon kom till mig – och jag bär alla mina nya gråa hårstrån med glädje! Ler För Tess var aldrig någon enkel valp, det gällde att hänga med i svängarna – och helst ligga steget före allt hon tog sig för. Hennes starkaste sida är hennes enorma träningsvilja. Tess skulle ALDRIG tackar nej till träning – tvärtom så har hon MER träningslust än vad jag hinner med att servera damen, och de som känner mig vet att jag tränar ofta och mycket. Idag tränar vi spår, lydnad och agility utdelat på 5dgr/v. Tess hade mer än gärna kört typ sök och specialsök OCKSÅ, så hon slapp ha långtråkiga vilodagar.

Hennes enorma nyfikenhet, leklust och kampvilja är en njutning att få jobba med. Lägg till hennes självständighet, så är shejping en baggis innan du ens börjat. Otroligt lättbelönad där godis är smaskens oavsett sort, kampleksaker är så asballa – men tuggvänliga bollar är ju bara bäst! Med Tess är det mer viktigt än med någon hund förut, med RÄTT belöning till varje moment. Med Tess är det sååå tydligt, att när matte gör rätt – så gör Tess rätt. Hon äter normalt maten som serveras med stor aptit – men hon kan svikta i matlust tex i samband m löp. Tess är explosiv och impulsiv, och hon älskar höga hastigheter. Tyvärr händer det att hon glömmer att tänka sig för… Jag har varit noga med att bygga upp hennes styrka, och idag har hon en sund, stark och smidig kropp m tillhörande långa ben.

Hon är inte speciellt ranghög, utan verkar ha med sig en lätt osäkerhet i grunden. Tess är tydlig med glada leksignaler till andra hundar och de gånger vi ingått i någon flock, så är hon signalstark och hänsynsfull. Jag har noterat ett visst bekräftelsebehov, och hon klättrar gärna omkring på mig och tuggar på mina händer när det ska mysas. Gränsen mellan mys och bus är ganska otydlig med henne, så jag behöver vara tydlig med mina signaler – annars är hon snabbt igång igen. I spåret är hon högmotiverad och det går lite för fort. Tappar hon bort spåret, så väljer hon att springa fortare hellre än att bli noggrannare. I lydnaden så ligger hon på i alla moment, och det blev självklart att stadga och impulskontroll måste ingå i vår repertoar. I agilityn så hinner jag helt enkelt inte med, och vi tränar vidare på våra signaler så att jag kan handla henne på avstånd. Inte helt lätt, då hon söker linjer och löser uppgifter även om jag inte hinner med. Eller om hon inte hörde mig…. En Tess-valp kommer att behöva lika stora delar kärlek, lek och träning – som hon får hos mig.
/Gunilla Persson