SE VCH O’Mullan’s Humble Don Chiverton – ”Bamsen”

Bamsen finns tillgänglig för avel till passande tikar.
SE61905/2021
E: RLDN SE UCH FI UCH San-Jo-Le’s Akrobat
U: SE VCH RLDN RLDF Sine Cera Cruella De Vil

Hälsa:
HD B/B.
ED UA
Patella UA
Ögonlyst UA
PRA-prcd A
Fulltandad. Korrekt bett.

Meriter:
Svensk Viltspårchampion
Utställd med Excellent

Övrigt:
MH
Färgtestad E/E, KB/n, aw/at
Ägs av Karin Fast.

Karins ord om Bamsen:

”Tänk om vi kunde släppa in rätt hund…” sa vi en gång min man och jag. Sen kom han, som det mest självklara i världen. Det var ett stort steg för oss som inte haft hund tidigare, med två småbarn och arbeten som var dåligt anpassade – en stor förändring – så rätt. Bamsen har tagit sig en självklar plats i familjen. Han är med på allt, så länge det inte stör hans sovmorgon eller ösregnar ute då, då släpar man benen efter sig. Han har varit med och gått på Legoland i Danmark, seglar som en sjöbuse, drar mig på längdskidor och i löparspåren, åker spårvagn, buss och tunnelbana (och ånglok!) som det mest självklara i världen. Sovstilen förtjänar en egen mening. Han är rätt självständig och lägger sig gärna för sig själv när det ska sovas. Är någon sjuk eller tar sovmorgon, då lägger han huvudet på din arm och alla tassarna upp i luften, där myser man bäst och visar magen lite extra så den klappas ordentligt.

Lika enkelt som han hänger med på alla äventyr, lika tydlig är han med sina egna behov. Bamsen behöver spåra för att få lugn i huvudet. Han behöver leka jage med hundkompisarna. Han behöver supergodis för att det ska vara värt att äta. Träning är lek och han gör sitt absolut bästa i alla lägen, tills ögonen går i kors. Ordet ”tack” för att släppa och ge tillbaka något är välanvänt här hemma och noga inpräntat; det är så jobbigt att behöva kampa loss strumpan varje gång man ska försöka få på sig en annars. Barnens strumpbyxor när de fått upp de halvvägs är annars hemskt roliga att kampa med… 

Bamsen har koll på rutinerna och låter oss veta när vi är lite tokiga, då rynkar han pannan och tittar lite utled på oss, men han hänger på såklart. Har gammelfarmors glasögon glidit in långt under sängen hittar han dem, innan någon kommit på att de var borta. Med Bamsen blir det mycket bus, många skratt och massa mys!